Laminaat

Laminaat is niet meer weg te denken. Kooijman heeft alleen de betere merken zoals Pergo, Quick Step, Meister enz. Ook een huismerk dat aan de eisen van Kooijman voldoet. Kwaliteit onderscheidt zich in pasvorm, clicksysteem, leggemak en de natuurlijke uitstraling van de print. De toplaag is van melamine welke de kleurechtheid, slijtvastheid, voelbare structuur en glansgraad bepaalt. Hierin zit ook het grootste verschil met de goedkopere merken.

Parket

Kooijman heeft een uitgebreid assortiment. Parket is een verzamelnaam van alle houten vloeren. Bijvoorbeeld traditioneel parket (Tapis). Vroeger werd alles echt ispunt of juiste een stoere brede vloer? Het kan!

Massief parket Massief vraagt extra aandacht. Dit vanwege de werking van de delen. Kiest u voor meer zekerheid op termijn dan is een systeem met een massieve toplaag beter. Ook milieuvriendelijker omdat uit één massieve plank meerdere delen van 6 of 8 mm zijn te halen. Er zijn houtsoorten die alleen in massief zijn te verkrijgen. In samenwerking met een Nederlandse producent komen er uit verantwoorde beheerde bossen exclusieve houtsoorten met het FSC label.

Lamelparket is een systeem welke in principe ‘zwevend’ wordt gelegd. Af-fabriek opgebouwd uit meerdere lagen en meestal kant-en-klaar afgewerkt. De toplaag van massief hout bestaat uit 2 of drie strookjes naast elkaar of uit één deel. De toplaag varieert van fineer tot 3 à 4 mm dik. Lamelparket is er in vele uitvoeringen en houtsoorten en is gelakt of geolied.

Lamelparket op multiplex Aan de bovenzijde is er geen verschil met ‘gewoon’ lamelparket. Door gebruik te maken van een multiplex drager zijn de mogelijkheden wel groter. Door deze stabiele drager is het mogelijk om dit rechtstreeks te verlijmen op de ondervloer. Ook kunnen de delen breder en de toplaag dikker gemaakt worden.

Bamboeparket is een verhaal apart. Vaak wordt dit gekozen vanwege de uitstraling en het milieu. Bamboe is een grassoort welke snel groeit. Als de stam gekapt wordt komen er meerder nieuwe scheuten. Bamboe is zelfs harder dan eiken. Bamboe is leverbaar in naturel en caramel. Door nieuwe technieken worden de mogelijkheden steeds uitgebreider.

Parket voor buiten Een fraaie vloer op balkon of terras? Ook daarin kunnen wij u helpen. Massief houten tegels welke aan elkaar worden geclickt? Of toch liever planken? Of wat dacht u van onderhoudsvriendelijk composiet tegels of vloerdelen.

Tapis Ambachtelijk parket, ook wel tapis genoemd, is massief parket zonder mes en groef. Dit parket is opgebouwd uit twee lagen: een tussenvloer van mozaïek of spaanplaat volgens de E-1 norm en een massief houten bovenlaag van ca. 6 – 10 mm dik. De tussenvloer wordt op de ondervloer gelijmd of geschroefd, waarna het parket erop wordt gelijmd en gespijkerd. De spijkergaatjes worden gestopt met een ‘papje’ dat gemaakt wordt van het schuurstof van de vloer zelf, vermengd met een bindmiddel. Deze vulpasta wordt over de vloer uitgestreken en vult de spijkergaatjes en eventuele kiertjes. Hierna wordt het parket geschuurd, gepolijst en naar keuze afgewerkt.

Het resultaat is een schitterende, strak afgewerkte parketvloer, die uitsluitend door een ervaren vakman (parketteur) geplaatst kan worden. Tapis is zeer geschikt om in patroon te plaatsen. Bekend zijn de visgraat- en blokmotieven. Maar er zijn meer vormen denkbaar. Meestal betreft het verfraaide variaties op de tapisvloer, waarbij er tevens vele mogelijkheden zijn met betrekking tot banden en biezen. Over het algemeen kan gesteld worden dat bij het plaatsen van tapis het ambachtelijke aspect van parket het duidelijkst naar voren komt.

Voordelen Tapis Nadelen Tapis
  • werkt niet of nauwelijks
  • afwerking naar keuze
  • minimaal loopgeluid, stille vloer
  • grote keuze in houtsoorten en patronen
  • lange levensduur
  • niet zelf te plaatsen
  • plaatsen neemt meerdere dagen in beslag
  • spijkergaatje kan de eerste tijd zichtbaar zijn
  •  kwalitatief goede ondervloer noodzakelijk

N.B. Tapisvloeren zijn tegenwoordig ook leverbaar in diverse varianten waarbij het massieve hout reeds in de fabriek op de onderlaag is verlijmd. Deze vloeren zijn sneller te plaatsen en hoeven niet meer gespijkerd te worden. Hierbij geldt echter wel een beperking ten aanzien van de mogelijkheden tot patronen en band afwerkingen.

Kurk

Kurk is in vele uitvoeringen leverbaar. Naast de traditionele manier van leggen, is er ook de mogelijkheid om dit ‘zwevend’ te leggen. Dit is in diverse patronen en kleuren in panelen te leggen.

Tapijt

Zoals u van ons mag verwachten hebben wij ook een ruime gesorteerde afdeling vloerbedekkingen, zoals tapijt, marmoleum, vinyl, traplopers, projecttapijt, laminaat en natuurlijk de deurmat mag niet ontbreken!

Ook verwijderen wij uw bestaande vloerbedekking en helpen bij het verplaatsen van de meubels.
Daarnaast brengen wij een collectie karpetten die u exact op maat kunt bestellen.

Tapijtmerken die wij onder andere voeren zijn: